Loading Dogodki

« All Dogodki

  • dogodek je minil.

Zobna preventiva

18. marca ob 18:00 - 19:30

Zastonj

Kaj pa se zgodi vmes? Izrastejo nam zobje, enim ostanejo, drugim izpadejo. Zakaj?

Ko poznamo  vzrok, poznamo tudi odgovor.

Kateri so torej vplivi na pravilen razvoj in ohranitev zob?

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 18. 3., od 18.00 do 19.30, v prostorih OŠ Žiri. Vodila jo bo Vilma Šifrar Eniko, dr. dent. med.

Zaradi velikega zanimanja smo dodali še en termin izvedbe delavnice, in sicer četrtek, 21. 3. 2024, ob 18. uri.

Predavanje z delavnico poteka izključno ob gledanju posnetkov iz naše vsakodnevne prakse. Pokažemo mavčne odtise zob nekaterih najbolj zanimivih primerov, na modelu bo prav vsak preveril, če zobe čisti pravilno, za vas pa imamo pripravljenih še več drugih zanimivosti.

Bi želeli videti, kako se naredi »plomba«? Evo – želja uresničena: po demonstraciji na modelu, bo lahko vsak preizkusil svoje motorične sposobnosti.

Česa ne smete pozabiti doma? Vsi, ki rabite očala za branje ali gledanje televizije, jih prosim NUJNO, NUJNO prinesite s seboj.


Za obisk delavnice je obvezna prijava.

Če se delavnice tokrat ne morete udeležiti, vas vabimo, da se prijavite na naše mesečne Razgibane novičke. Tako vas bomo lahko obveščali o novih informacijah s področja zdravega življenjskega sloga ali projektih, ki jih pripravljamo za vas, kot tudi o novih izvedbah delavnice.

Vsaka starostna skupina ima druge probleme. Zato boste pred predavanjem prejeli kratek vprašalnik. Prosimo vas, da na njem izberete, katere izmed spodaj navedenih tem bi vas najbolj zanimale. Na ta način bomo delavnico lahko prilagodili tako, da boste domov odšli s kar največ za vas uporabnimi znanji.

Navade in razvade otrok ter njihov vpliv na razvoj obraza in čeljusti

Čeljust in s tem tudi otroški obraz se pravilno razvije, če se otrok doji, nima razvad – sesanje palca, dude, spodnje ustnice, dihanje na usta, vrivanje jezika med zobe, nepravilno dihanje … Če jih pravočasno opazimo, lahko z zelo enostavnimi posegi preprečimo nastanek in rast deformacij, preprečimo nošenje ali zmanjšamo čas nošenja raznih ortodontskih aparatov. Nekateri jih nosijo tudi več let oz. so potrebne hude operacije.

Karies

Vsi vemo, da je glavni razlog sladkor. Toda zakaj in kako, da je ravno on tisti? Če vemo, kako deluje, bomo vedeli tudi kako in katere sladice nam povzročajo največ oz. najmanj škode.

Znamo svoje zobe pravilno očistiti? Pravilno uporabljati vse te številne ščetke, da nimamo z njimi samo stroškov in si zraven delamo še škode?

Poškodbe

Nam ali otroku se je odlomil zob ali pa ob udarcu celo cel izpadel. Dobro je vedeti, kako pravilno ukrepati.

Protetika

Dobili smo nov protetični izdelek, implantat… Zdaj sem pa rešen za vse življenje! Pa sem res? Ga znamo pravilno vzdrževati, da ne bomo čez par let »zopet v istem zosu«?

Podrobnosti

Datum:
18. marca
Čas:
18:00 - 19:30
Cena:
Zastonj

Prizorišče

Osnovna šola Žiri
Osnovna šola Žiri
Žiri, 4226 Slovenija
+ Google zemljevid
Spletna stran prizorišča