Potrdilo o testiranju/cepljenju proti COVID-19

Na portalu zVem si lahko med drugim prenesete oz. natisnite potrdilo o rezultatu na testiranju COVID-19 ali potrdilo o cepljenju. Za prijavo na portal potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo (npr. SIGEN-CA, Pošta®CA, AC NLB, Halcom CA) ali aktivirano mobilno identiteto smsPass.

Za prevzem oz. aktivacijo obeh je potreben obisk upravne enote. Glede na to, da se za prehod meje lahko zahtevajo potrdila tudi v tujih jezikih, vam priporočamo, da si dostop do portala uredite pravočasno pred odhodom na dopust.

Na naslednjem zaslonu izberite način prijave, nato pa se odpre naslednje okno, kjer izberete svoj certifikat.

Za priklic potrdila o testiranju oz. potrdila o cepljenju kliknite na gumb eDokumenti in prikazali se vam bodo vsi vneseni izvidi v preteklih treh letih.

Za priklic potrdila o testiranju kliknite na Seznam testiranj na COVID-19, ki ga najdete med vašimi dokumenti. Do potrdila o testiranju v angleškem jeziku pridete tako, da na spodnji desni strani strani spremenite jezik s slovenščine na English in nato kliknete na Seznam testiranje na Covid-19.

Za priklic potrdila o cepljenju kliknite na gumb Potrdilo o cepljenju.

Za priklic potrdila o cepljenju izberite COVID-19 in kliknite na gumb Pridobite potrdilo.

Natisnite ali prenesite izbrano potrdilo.

Uporabne povezave

Več informacij o zahtevanih potrdilih za prehajanje meja, morebitni karanteni ali omejitvah ob vstopu nazaj v Slovenijo si lahko preberete na:

Povezave za urejanje dostopa in tisk potrdil: