COVID-19 v Žireh

Občanke in občane obveščamo, da je bil 27. julija potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom v Občini Žiri. Oseba je v domači karanteni, za zaščito zdravja občank in občanov so bili sprejeti vsi potrebni ukrepi, obveščene so bile tudi vse pristojne institucije. Iz Civilne zaščite še sporočajo, da v sodelovanju z osebjem žirovske Zdravstvene postaje ažurno spremljajo razmere.

Na območju občine ostajajo še naprej v veljavi s strani države sprejeti ukrepi za preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom. Ob poslabšanju epidemiološke situacije bomo sprejeli še dodatne ukrepe.

Priporočila za ravnanje:

  • Dosledno upoštevajte vsa priporočila in ukrepe, kot so objavljeni v medijih, zlasti pa skrbite za higieno rok in kašlja, ustrezno nošenje zaščitnih obraznih mask, prav tako se izogibajte nenujnim stikom.
  • Če doma nimate dovolj zaščitne opreme, predvsem razkužil in zaščitnih mask, si jo priskrbite in dopolnite svoje zaloge.
  • Na preprečevanje širjenja koronavirusa bodite zlasti pozorni vsi tisti, ki se zaradi službe in drugih opravil dnevno vozite iz Žirov v druge kraje in se potem vračate v Žiri. Enako velja za vse, ki se v tem času odpravljate v tujino. Stanje po tujih državah lahko spremljate na spletni povezavi https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/.

Kdaj poklicati ali poslati e-sporočilo osebnemu zdravniku?

  • v primeru zdravstvenih težav, kot so povišana telesna temperatura, kašelj, težko dihanje, prebavne težave (bruhanje, tekoče odvajanje blata) ipd.;
  • v primeru stika z osebo s tveganjem za okužbo s koronavirusom ali stika z osebo, ki je okužena s koronavirusom.

 

Zaradi prilagojenega načina dela v zdravstveni ambulanti, ki zahteva dodatno razkuževanje in zračenje prostorov, pozivamo občane, da upoštevajo navodila zdravstvenega osebja.

V zdravstveno postajo NE vstopamo:

  • brez maske;
  • z zdravstvenimi težavami: povišana telesna temperatura, kašelj, težko dihanje.

Občanke in občane prosimo, da zaradi povečanega števila klicev pri komunikaciji z zdravstveno ambulanto za nenujne zadeve uporabljate elektronsko pošto. Tako bomo starejšim lažje omogočili komunikacijo z zdravstvenim osebjem preko telefona. Hvala za razumevanje!

Vse Žirovke in Žirovce še enkrat pozivamo, da se držite vseh predpisanih ukrepov za zmanjševanja širjenja okužb. Hvala.

Ostanite zdravi!

Meni